Cuadernos

martes, 29 de abril de 2014

POUS I LABERINTS

 
 
Un peu rere l’altre, poc a poc avançava per la xarxa de túnels subterranis que conformaven la teranyina ramificada de transbords del metro. “Em sento com en el laberint d' Ariadna cercant el fil” pensà. Continuà caminant amb passes dubtoses i poc destres, sense saber molt bé la direcció que havia de prendre per arribar al seu destí. “dreta o esquerre?”. Quina hauria de ser la seva elecció? ...Deixant-se portar per quelcom aliè a la seva voluntat, pujà a un vagó amb destí incert.

“No puc més, he tocat fons”, “però I ara què?”. Sabia que havia arribat el moment de fer-se càrrec de la situació, d’agafar el “toro” per les banyes o “deixar-se perdre per sempre”. Mirà de cua d’ull cap a la seva esquerra i veié unes banyes enormes, punyents, amb el cim perfilat. Fità a la seva dreta i veié un pou profund i negre, amb un fons acotxat de plomes blanques.

Estirà la seva mà tremolosa cap a l’esquerra per poder acariciar aquelles banyes dures, que s’erigien triomfants. Les agafà i sentí la fredor de l’ós sota les seves mans i la duresa de la claredat. Va tenir por.
 
Sense adonar-se’n, el seu peu dret s’atansà a la base del forat i, resseguí amb la punta, el seu perímetre, notant una tebior humida i excitant que li estimulava el cervell d’una manera plaent. Se sentí atreta per aquell cau que poc a poc l’anava xuclant cap al seu si. Es deixà acaronar i tancà els ulls, vençuda per les sensacions veritablement agradables de tenir ja, mig cos endins. Una son dolça, descansà sobre les seves parpelles, convidant als seus ulls a que es tanquessin a poc a poc, planejant una caiguda compassada. Finalment, les parpelles, s’abraçaren a palpentes.
 
Amb els seus peus, ara nus, podia tocar aquelles plomes sedoses i tèbies que l’estremien i, sense oferir resistència, es deixà oprimir per aquell pou que anava perdent el seu perímetre originari. Ara ja, no hi havia distància entre el seu cos i aquell mur aparentment infranquejable. Notava una pressió lleugera, una agradable sensació d’ésser sostinguda, acaronada, protegida, preservada de qualsevol perill extern.

Sembla ser que l’Ariadna, entre estació i estació, anava deixant-se perdre, baixant a les profunditats d’un cau  que poc a poc li anava escanyolint amb tendresa.

Sortí de la seva abstracció, un cop arribats a Paral·lel. Res aparentment havia canviat, tot seguia el seu curs concatenat i monòton. Apropà els ulls al seu peu i es sorprengué fent cercles encara.